Stephanie D’Hose

Stephanie D’Hose

4de plaats

Adjunct-fractieleider gemeenteraad/adjunct-kabinetschef, Gent-centrum

Stephanie ijvert voor:

We hebben in Gent één van de meest diverse en hoogstaande culturele landschappen. Maar het cultuurbeleid heeft in mijn ogen te weinig ambitie getoond, waardoor onze organisaties zich niet maximaal hebben kunnen ontplooien. Ik wil in een volgende legislatuur met durf en ambitie onze culturele sector vooruit stuwen, zodat we dé cultuurhoofdstad van België worden. Cultuur verbindt, brengt ondernemerschap met zich mee en haalt het beste uit een stad naar boven. We moeten daarom veel ambitieuzer zijn.

Mensen die volgens Stephanie wel eens in de bloemetjes mogen worden gezet

Gent heeft jarenlang te weinig aandacht gehad voor dierenwelzijn, wat zich ook laat voelen in een armzalige infrastructuur voor verenigingen die dieren opvangen, zoals het asiel in het Citadelpark. Ik ben op die nagel blijven kloppen en ben dan ook dolgelukkig dat er eindelijk een nieuw asiel komt aan de Watersportbaan. Maar als ik zie hoe vele vrijwilligers zich ondanks alles steeds zijn blijven inzetten voor verwaarloosde dieren, vaak in erbarmelijke omstandigheden, daar neem ik echt mijn hoed voor af.

Haar lievelingsplek in Gent is

Ik ben verliefd op het centrum, maar die liefde laat zich niet in één plek vertalen. Het is de mix van hoogstaande cultuur en toeristische events, een pint drinken op de Gentse feesten en de zondagvoormiddag met de Gentenaars aperitieven op de bloemenmarkt, jong en oud, wonen en ondernemen, historische authenticiteit gecombineerd met architecturale parels die Gent maakt wat het is: een bruisende stad die op elk moment boeit en inspireert.

Stephanie is altijd te vinden voor:

Frieten van de frituur

Meer info op www.stephaniedhose.be

Meer kandidaten in de kijker

Carl De Decker

Carl De Decker

7de plaats
Sandra De Brauwer

Sandra De Brauwer

41ste plaats
Manuel Mugica Gonzalez

Manuel Mugica Gonzalez

10de plaats
Katrien Devalez

Katrien Devalez

23ste plaats