Mathias De Clercq

Mathias De Clercq

Kandidaat-Burgemeester

Als jonge vader weet ik als geen ander hoe belangrijk het is op te groeien in een stad waar iedereen kansen krijgt. Kansen om zichzelf te ontplooien, kansen om degelijk onderwijs te volgen, kansen om een betaalbare woning te vinden. Ikzelf kreeg die kansen op de Bollekensschool, het Lyceum en later aan de Gentse Universiteit. Mijn kritische ingesteldheid werd er gevormd. Ik leerde er voor mijn mening opkomen en die verdedigen.

Sinds 2007 heb ik de ongelooflijke eer schepen te mogen zijn van onze fantastische stad. Ik heb de voorbije 10 jaar de stad mee vormgegeven, samen met de Gentenaars. Ja, ik zou graag burgemeester worden van de schoonste stad van het land. Om onze stad verder vooruit te stuwen. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in Gent. Gentenaars zullen écht een keuze hebben.

Ik doe al meer dan 10 jaar op een constructieve manier aan politiek. Niet afbreken, maar opbouwen. Ik sta voor oplossingen, niet voor conflicten. Ik ga voor een vooruitstrevend, ambitieus en duurzaam Gent waar we fier op kunnen zijn en waar alle Gentenaars zich thuis voelen. Waar we samen werken aan een vrije en verbonden stad. Dat is het verhaal waaraan ik samen met alle Gentenaars wil schrijven.

Meer info op: mathias.gent

Meer kandidaten in de kijker

Canan Adiyil

Canan Adiyil

15de plaats
Badra Djait

Badra Djait

45ste plaats
Jean-François Goethals de Mude

Jean-François Goethals de Mude

24ste plaats
Christiaan Van Bignoot

Christiaan Van Bignoot

14de plaats