14 keuzes voor een ambitieus Gent

14 keuzes voor een ambitieus Gent

Jij beslist. Dat is de slogan waarmee Open Vld Gent naar de Gentse kiezer trekt. Gentenaars beslissen op 14 oktober immers over de toekomst van hun stad. Open Vld Gent gaat resoluut voor een ambitieus, verenigend en toekomstgericht project voor Gent. Waar de stad een stad mag zijn, en we samen met alle Gentenaars onze stad vormgeven.

Gent en de Gentenaars staan op 14 oktober voor een fundamentele keuze. Zij beslissen welke richting onze stad uitgaat. Voor Open Vld Gent is het duidelijk: wij gaan resoluut voor een stad die een stad durft te zijn. Met ambitie, en een open blik op de wereld. Meer dan ooit zijn de Gentse liberalen de beste garantie om Gent en de Gentenaars met vertrouwen en open vizier naar de toekomst te laten kijken. We gaan voor een stad waar Gentenaars hun dromen kunnen waarmaken. Waar we kansen creëren en elk talent stimuleren. Waar we de uitdagingen oplossingsgericht aanpakken met een frisse geest. We gaan voor een stad waar we niemand achterlaten, en waar elkeen zijn verantwoordelijkheid opneemt.

Open Vld Gent vat haar programma samen in 14 keuzes voor de Gentenaars. 14 duidelijke keuzes voor 14 oktober. De komende maanden zullen we zoveel mogelijk Gentenaars overtuigen van deze keuzes:

1. We maken van Gent de hoofdstad van de Toekomst
2. We gaan voor een digitale organisatie ten dienste van de burger
3. We maken de stadslucht vrij van vervuiling
4. We organiseren onderwijs op maat van elk kind
5. We maken een vuist tegen kinderarmoede
6. We maken van Gent een leeftijdsvriendelijke stad
7. We sluiten een arbeidspact om werkzoekenden en vacatures beter te matchen
8. We brengen de politie terug naar de wijken
9. We laten Gentenaars meer zelf beslissen
10. We voeren een actief woon- en stadsontwikkelingsbeleid
11. We verzoenen verkeersleefbaarheid met bereikbaarheid
12. We nemen zelf het heft in handen voor openbaar vervoer
13. We laten cultuurmakers bezig zijn met cultuur, niet met infrastructuur
14. We werken écht samen met andere overheden

Samen met het volledige, ambitieuze, programma voor onze stad, met onze jonge en ervaren ploeg vol Gents peper en zout en met onze sterke kandidaat-burgemeester trekken we op 14 oktober naar de Gentse kiezer. De Gentse liberalen willen aan zet komen, de lead nemen in Gent. We gaan ervoor. Onze boodschap aan de Gentenaars is zeer duidelijk: jij beslist.